ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

НСЗУ отримала 1207 заявок від медустанов під час "третьої хвилі" підписання договорів

Тільки 10 заявок відхилено, оскільки не відповідали вимогам реформи.

НСЗУ отримала 1207 заявок від медустанов під час "третьої хвилі" підписання договорів
Фото: Макс Требухов

Національна служба здоров'я України під час третьої хвилі підписання договорів з медичними установами первинної медичної допомоги отримала від них 1207 заявок. Тільки 10 заявок було відхилено через невідповідність вимогам, повідомляє прес-служба НСЗУ.

На цей момент НСЗУ підписала 1054 договори з медичними закладами, яким уже надійшли на підпис звіти, і вони найближчим часом отримають оплату за договором.

У Службі відзначили, що стосовно 143 медустанов "система видала помилку", через яку підписання договорів зараз неможливе.

"Електронна система налаштована так, щоб пильно відстежувати всі дані і всю інформацію, яка в ній зберігається, і не допустити втручання в систему. І тому, коли заклади вносили зміни в договір уже після подачі заяви, система такий договір не пропустила і видала помилку. Це свідчить про високий рівень захищеності системи і даних. Але з іншого боку, зараз це ускладнило процес підписання договорів з 143 закладами", - зазначає НСЗУ.

Нагадаємо, за підсумками "першої" і "другої хвилі" НСЗУ уклала договори з 623 медичними установами первинної медичної допомоги, 85 з яких - приватні, і виплатила їм 2,45 млрд грн за системою "гроші йдуть за пацієнтом".

У 2019 році медична субвенція з державного бюджету на медичні установи первинної ланки не передбачається - ті комунальні установи, які не укладуть договір з НСЗУ на 2019-й, будуть фінансуватися за рахунок інших бюджетних програм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram