ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд виправдав чоловіка, який демонстративно знищив стенд з портретами Героїв Небесної сотні в Хмельницькій області

Обвинувачений заявив, що прибрав стенд, тому що на ньому також зображені співробітники "Беркута".

Суд виправдав чоловіка, який демонстративно знищив стенд з портретами Героїв Небесної сотні в Хмельницькій області
Портреты погибших на Майдане
Фото: Макс Требухов

Чемеровецький районний суд Хмельницької області виправдав чоловіка, який демонстративно знищив стенд з портретами Героїв Небесної сотні в місцевому Будинку культури.

Про це повідомила прес-служба суду.

Відзначають, що суд виніс вирок стосовно 47-річного чоловіка, який під час свята "останнього дзвоника" 25 травня 2018 року зняв стенд Революції гідності в селищному Будинку культури. Потім він виніс стенд на вулицю і в присутності учнів, батьків та інших місцевих жителів розбив його, чим зірвав захід.

На стенді були фотографії 130 українців, які загинули під час Євромайдану.

Прокуратура вважає, що обвинувачений скоїв злочин із хуліганських спонукань і мотивів відвертої неповаги до суспільства, грубо порушуючи громадський порядок. Чоловікові інкримінували ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство), але суд визнав його невинуватим і виправдав через відсутність у діях складу злочину.

Сам обвинувачений на суді заявив, що просив чиновників зняти цей стенд ще в жовтні 2017 року, тому що на ньому зображені Герої Небесної сотні спільно зі співробітниками "Беркута".

"За словами чоловіка, він не мав наміру порушувати громадський порядок або зривати захід, а лише хотів виправити цю несправедливість", - ідеться в повідомленні суду.

Дослідивши обставини справи, суд встановив, що в холі БК на момент інциденту перебувало лише декілька людей, обвинувачений не ламав стенд ногами, а культурно-масовий захід не припинявся. На думку суду, прокурор не довів, що поведінка обвинуваченого була спрямована на грубе порушення громадського порядку і зрив заходу.

Нагадаємо, раніше Печерський райсуд Києва визнав винуватим у хуліганстві та засудив до чотирьох місяців арешту жителя Севастополя Юрія Чеканова за руйнування меморіалу Героям Небесної сотні в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram