ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві розпочалися підготовчі роботи зі спорудження меморіалу Героїв Небесної сотні

Початку робіт передували тривалі відтермінування.

16 січня 2019 року в реєстрі дозвільних документів Державної архітектурно-будівельної інспекції України зареєстровано повідомлення про початок підготовчих робіт зі спорудження меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності.

Вже цього тижня на алеї Героїв Небесної Сотні почнуть споруджувати будівельний паркан, повідомляє прес-служба меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності.

У підготовчі роботи входить огорожа парканом і розміщення будівельного містечка
Фото: maidanmuseum.org
У підготовчі роботи входить огорожа парканом і розміщення будівельного містечка

Початку робіт передували тривалі відстермінування, зумовлені, зокрема, незакінченим слідством у справі про розстріли 20 лютого 2014 року. Щоб запобігти зміні місцевості, Генеральна прокуратура України домоглася арешту ділянки, виділеної під будівництво меморіально-музейного комплексу.

"На частині цієї території досі тривають слідчі експерименти, і незважаючи на те, що досі діє рішення про арешт землі, досягнута домовленість між керівниками музею та управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури про те, що підготовка до будівництва на нижньому відрізку алеї не завадить роботі слідчих", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника генерального директора з будівництва Національного музею Революції Гідності Оксани Моргун, будівельним парканом буде перекрито алею Героїв Небесної Сотні так, щоб забезпечити безперешкодний доступ до готелю "Україна" з Хрещатика. Територію, на якій розміщено каплицю і хрест, будуть захищати після повідомлення Генеральної прокуратури про завершення слідчих дій на цій ділянці.

Нагадаємо, музей Революції гідності буде побудований в центрі Києва. Територія проектування зачіпає алею Героїв Небесної Сотні від Майдану Незалежності до вул. Ольгинської, земельну ділянку на алеї Героїв Небесної Сотні, 3-5 та частину земельної ділянки на алеї Героїв Небесної Сотні, 4 (місце, де розташована каплиця УГКЦ). До тепер створено держустанову Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності, але вона не має постійного місця. Експонати зберігаються в інших київських музеях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram