ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Запоріжжі четверо співробітників приватної клініки заразилися кором від пацієнта

Двоє хворих госпіталізовані, ще двоє лікуються вдома.

У Запоріжжі четверо співробітників приватної клініки заразилися кором від пацієнта
Фото: facebook/Mykola Povoroznyk

Спалах кору зафіксовано в поліклінічному відділенні багатопрофільної лікарні "Віта-Центр" у Запоріжжі. Чотири випадки захворювання на кір зареєстровано серед співробітників лікарні, повідомляє Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я.

"Всі хворі віком від 30 до 49 років, з них троє не мають даних про щеплення проти кору, один щеплений за віком", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що двоє хворих співробітників госпіталізовані в обласну інфекційну лікарню, ще двоє лікуються вдома. Перебіг хвороби у двох медпрацівників - середньої тяжкості, ще у двох, зокрема у щепленого, - легкий.

Джерело захворювання не виявлено, але медики припускають, що інфекцію приніс невстановлений пацієнт лікарні, який на момент відвідування медустанови ще не мав очевидних симптомів, але був небезпечний для сторонніх.

У "Віта-Центрі" проведено лабораторні обстеження людей, які контактували з хворими, ведеться спостереження. Планується проведення щеплень особам з низьким імунітетом до кору, яких визначать після отримання результатів лабораторного обстеження. Даних про припинення роботи поліклініки немає.

Раніше повідомлялося, що через кір оголосили карантин у Лук'янівському СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram