ГоловнаСуспільствоПодії

У Керченській протоці загорілися два судна під прапором Танзанії (оновлено)

Повідомляють про 11 загиблих.

У Керченській протоці загорілися два судна під прапором Танзанії (оновлено)
Керченский пролив
Фото: http://www.stranz.ru

У Керченській протоці сталася пожежа на борту двох суден, зокрема танкера-газовоза, які пливуть під прапором Танзанії.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Зазначають, що в екіпажі суден входять громадяни Індії та Туреччини.

"Надійшло повідомлення про пожежу на танкері-газовозі на південь від мису Опук, судно передавало вантаж на сусіднє, стався вибух, вогонь перекинувся на сусідній корабель", - розповіло джерело агентства.

Зараз проводиться евакуація людей. Інформації про постраждалих немає.

"Горять два судна під прапором Танзанії. Самостійно у воду евакуювався 31 член екіпажу: 17 і 14 відповідно з кожного із суден. Усі живі, перебувають у воді", - розповіло джерело в службах міжнародного морського пошуку і порятунку.

Він також повідомив, що, попередньо, серед моряків росіян немає. За списками від Росморрічфлоту, команди складаються, зокрема, з громадян Індії та Туреччини.

Судна "Канді" і "Маестро" перебували на якірній стоянці в нейтральних водах. Місце події розташоване за 15 морських миль від мису Такіль.

Оновлення. В результаті пожежі загинули щонайменше дев'ять осіб, повідомили в рятувально-координаційному центрі Росморрічфлоту.

За попередніми даними, на одному з танкерів, що спалахнули в районі Керченської протоки, під час НП могло відбуватися перевантажування палива.

"Ми отримали інформацію від суден, що проходять повз, що на одному з двох суден, які перебували поруч, мабуть, відбувалося перевантажування палива, стався вибух зі спалахом. Спочатку пожежа на одному судні стала помітною, потім перекинулася на друге", - повідомили в прес-службі Росморрічфлоту.

Оновлення 20:46. Рятувальники підняли з води в районі інциденту з двома суднами в Чорному морі тіло 11 загиблого моряка, передає "Интерфакс".

"Піднято тіла 11 загиблих, за уточненими даними, ще 12 піднято живими", - сказали в Росморрічфлоті.

Водночас джерело в службах морського пошуку і порятунку повідомило, що ще щонайменше троє моряків, найімовірніше, загинули. "Під воду пішли ще три тіла, їх не встигли підняти", - сказало джерело.

Нагадаємо, в грудні минулого року біля Керченської протоки в очікуванні проходу скупчилося понад 140 кораблів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram