ГоловнаСуспільствоОсвіта

МОН попросило КМДА не обмежувати право дітей без реєстрації на дошкільну освіту

Запровадження плати за відвідування дитсадків може бути оскаржене в суді.

МОН попросило КМДА не обмежувати право дітей без реєстрації на дошкільну освіту
Фото: valentinkstudio.com.ua

Міністерство освіти й науки попросило КМДА не обмежувати право дітей без київської реєстрації на дошкільну освіту.

Прес-служба МОН повідомила, що міністр освіти Лілія Гриневич скерувала в мерію лист з приводу планів столичної влади запровадити плату за відвідування дитсадків для некиян.

"З метою реалізації конституційного права дітей на здобуття безоплатної дошкільної освіти в комунальних закладах дошкільної освіти територіальної громади міста Києва, у тому числі не зареєстрованих у Києві, просимо вжити заходів щодо перегляду відповідного рішення Київської міської ради на предмет його відповідності вимогам статей 24, 53 Конституції України щодо забезпечення рівних конституційних прав дітей на доступну й безоплатну дошкільну освіту незалежно від місця їхнього проживання", - йдеться в листі.

Як приклад МОН наводить аналогічну ситуацію в Тернополі, що вже стала предметом судового оскарження. Так, Тернопільський окружний адміністративний суд визнав незаконним встановлення плати за здобуття дошкільної освіти в закладах дошкільної освіти міста Тернополя для дітей, які не зареєстровані в ньому (рішення від 7 листопада 2018 року у справі № 1940/1387/18).

Зазначене судове рішення ще не вступило в законну дію у зв'язку з його апеляційним оскарженням. Водночас це свідчить про потенційну можливість оскарження в судовому порядку також і рішення Київської міської ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram