ГоловнаСуспільствоЖиття

Під час голосування парафії в Чернівецькій області про перехід у ПЦУ викликали поліцію

Парафіяни намагалися не пустити митрополита і священиків УПЦ МП у церкву.

Під час голосування парафії в Чернівецькій області про перехід у ПЦУ викликали поліцію
В ПЦУ перешла церковная община села Горошовцы
Фото: unian.net

У Чернівецькій області церковна громада села Горошівці Заставнівського району на зборах прийняла рішення про перехід місцевої церкви Успіння Пресвятої Богородиці з підпорядкування УПЦ МП в Православну церкву України. Про це повідомляє УНІАН.

Відповідне рішення прийнято в неділю, 20 січня, на зборах парафії, яке ініціював місцевий священик отець Федір.

На збори прибув митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ МП Мелетій, якого місцеві жителі намагалися не пропустити на територію церкви. Однак завдяки допомозі правоохоронних органів священики таки потрапили на ці збори.

Під час зборів Мелетій спільно з отцем Федором намагалися переконати людей в тому, що Православна церква України є "неканонічною". У той самий час настоятель церкви заявив, що він не покине УПЦ МП, а служитиме митрополиту Онуфрію.

Збори церковної громади супроводжувалися суперечками. Пізніше учасникам зборів запропонували прийняти рішення про перехід церкви: у дворі храму прихильники ПЦУ стали в колону праворуч, а ті, хто підтримує Московський патріархат - ліворуч. Тож за перехід до Православної церкви України проголосували 239 осіб, проти - 40. У той самий час тих, хто утримався, не було.

Як зазначає агентство, в Чернівецькій області вже чотири церковні громади прийняли рішення про перехід з УПЦ МП у ПЦУ.

8 січня архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій на прес-конференції у Чернівцях повідомив про намір ще 15 церковних громад області перейти в ПЦУ. Всього в регіоні понад 400 церков перебувають у підпорядкуванні колишньої УПЦ МП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram