ГоловнаСуспільствоЖиття

Есмінець США увійшов у Чорне море

Військові РФ заявили, що за діями есмінця спостерігає сторожовий корабель "Пытливый".

Есмінець США увійшов у Чорне море
"Дональд Кук" вошел в акваторию Черного моря в 19:50 в субботу, 19 января.
Фото: EPA\UPG

Російські військові відстежують перебування в Чорному морі есмінця США "Дональд Кук", що увійшов в його акваторію вчора о 19:50, повідомляє Интерфакс.

"Сили Чорноморського флоту почали спостереження за американським есмінцем керованої ракетної зброї Військово-морських сил США "Дональд Кук" відразу після його входження в акваторію Чорного моря", - йдеться в повідомленні Національного центру управління обороною Російської Федерації.

"Безпосереднє спостереження за діями американського військового корабля розпочав сторожовий корабель Чорноморського флоту "Пытливый". Крім того, протягом усього перебування есмінця КРЗ "Дональд Кук" у зоні відповідальності Чорноморського флоту за ним спостерігатимуть за допомогою електронних і технічних засобів флоту", - заявили російські військові.

Ескадрений міноносець "Дональд Кук" зайшов в акваторію Чорного моря о 19:50.

Есмінець "Дональд Кук" (DDG-75) оснащений 56 крилатими ракетами "Томагавк" з дальністю дії 1600 км, а також системою протиракетної оборони "Іджис". Крім того, на борту есмінця є артилерійське озброєння, зокрема, 127 мм гармата "Марк 45".

"Дональд Кук", нарівні з есмінцями ВМС США "Карні", "Росс" і "Портер", постійно базується в Європі на іспанській військовій базі в Роті. Разом з наземними базами ПРО "Іджис" у Польщі і Румунії вони є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram