ГоловнаСуспільствоЖиття

На КПВВ "Мар'їнка" прикордонники затримали 19-річного екс-бойовика "ДНР"

Хлопець скоїв пограбування в Горлівці і відкупився від арешту.

На КПВВ "Мар'їнка" прикордонники затримали 19-річного екс-бойовика "ДНР"
На момент вербовки парню было 15 лет.
Фото: dpsu.gov.ua

На КПВВ "Мар'їнка" оперативні співробітники Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби, які діють у складі Об'єднаних сил, затримали колишнього бойовика "ДНР", коли він намагався потрапити на підконтрольну Україні територію. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Затриманим виявився 19-річний громадянин України, житель міста Горлівка.

"Оперативники встановили, що в 2015 році працівники так званої "поліції ДНР" завербували його разом з товаришами за навчанням в одному із середньотехнічних навчальних закладів до служби в збройних формуваннях, що діють на тимчасово окупованих територіях Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Затриманому тоді було 15 років. Він погодився вступити в незаконне збройне формування під назвою "Молода гвардія".

За словами затриманого, в його обов'язки входило чергування на блокпосту між містами Горлівка і Донецьк, огляд транспортних засобів і особистих речей громадян із систематичним вимаганням грошей у громадян, що подорожують, в сумі від 100 до 2500 рублів РФ.

Крім цього, оперативним співробітникам стало відомо, що через нестачу коштів наприкінці минулого року він разом зі своїм знайомим пограбував приватне помешкання в місті Горлівка, за що був затриманий так званою "поліцією ДНР". Після відкупу в сумі 10 000 рублів РФ, родичі забрали його з райвідділу.

"Але незважаючи на складну ситуацію, безгрошів'я і постійні погрози новими арештами представниками збройних банд, які узурпували правоохоронні функції, громадянин вирішив виїхати на підконтрольну українській владі територію Донецької області", - розповіли у відомстві.

За цим фактом Національна поліція скерувала повідомлення за ознаками кримінального злочину, передбаченого частиною другою статті 260 КК України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань", дані внесено до ЄРДР, слідчі дії тривають.

У Держприкордонслужбі зазначили, що в 2018 році на Донбасі прикордонники затримали 154 особи, які брали участь у незаконних збройних формуваннях, терористичних групах або організаціях.

Нагадаємо, раніше бойовик "ДНР" отримав 9,5 років в'язниці: 43-річний житель Горлівки, брав участь у бойових діях на Світлодарській дузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram