ГоловнаСуспільствоЖиття

Контрабандних щиглів у Борисполі відпустили на волю

Півтори тисячі птахів контрабандисти намагалися вивезти до Йорданії.

Затриманих українськими митниками в Борисполі щиглів, яких намагалися незаконно вивезти в Йорданію, випустять на волю. Про це сьогодні повідомив міністр екології і природних ресурсів України Остап Семерак.

15 січня в Борисполі митники затримали вантаж з 1600 живими птахами, яких незаконно намагалися вивезти до Йорданії. Після вилучення птахи перебували на території кінного клубу "Магнат" під Києвом.

"Мінприроди разом з Інститутом зоології відразу рекомендували випустити їх на волю, оскільки, за попередньою інформацією, птахи були виловлені в дикій природі", - розповів Семерак.

Для підтвердження цих даних була створена спеціальна комісія, до якої увійшли ветеринари й орнітологи. Фахівці підтвердили, що життю птахів нічого не загрожує, і вони зможуть адаптуватися до природного для них середовища.

"Щиголь - птах місцевий для України і зимує також в наших краях. На жаль, 67 птахів загинули", - резюмував Семерак.

За його словами, Мінприроди не видавало жодного дозволу на вилов цього виду птахів з дикої природи. Він висловив надію, що правоохоронні органи відреагують на звернення Державної екологічної інспекції та відкриють кримінальне провадження, щоб з'ясувати всю історію походження птахів і притягнути до відповідальності осіб, причетних до контрабанди птахів.

Нагадаємо, в грудні в одному з торгових центрів у Харкові правоохоронці вилучили близько 300 шуб із натурального хутра загальною вартістю близько 2 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram