ГоловнаСуспільствоВійна

Проросійський агент з Одеси відмовився підривати нафтопровід "Одеса-Броди"

Чоловік прийшов до правоохоронців з повинною.

Проросійський агент з Одеси відмовився підривати нафтопровід "Одеса-Броди"
Фото: odessanews.biz

Служба безпеки України викрила в Одесі поплічника агентурної мережі антиукраїнського центру. Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці в Фейсбуці.

Спецслужба встановила, що чоловік систематично їздив до Криму і невизнаного Придністров'я, де зустрічався з братом, колишнім активістом "Куликового поля" і дійсним координатором проросійського "підпілля" Одеської області, оголошеним у розшук.

Під час цих поїздок одесит спочатку отримував прості доручення, як-от передача гонорарів модераторам антиукраїнських угруповань у соцмережах, створення "ботів" і інші дрібні завдання. Крім того, його знайомили з іншими резидентами та кураторами антиукраїнського центру і поступово готували до більш важливого завдання.

СБУ встановила, що за грошову винагороду чоловікові запропонували здійснити теракт на нафтопроводі "Одеса-Броди".

"Після відмови виконати злочинне завдання він повернувся на батьківщину. Зараз одесит активно співпрацює з українськими правоохоронцями і дає свідчення про протиправну діяльність учасників центру", - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, раніше цього тижня Служба безпеки України затримала антиукраїнську пропагандистку Олену Бойко (Віщур), яку видворили з території РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram