ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники провели тактичні навчання з оборони узбережжя біля Маріуполя

Військові виконали завдання зі знищення розвідувальних груп умовного десанту супротивника.

Прикордонники провели тактичні навчання з оборони узбережжя біля Маріуполя
Пограничники провели тактические учения возле Мариуполя
Фото: dpsu.gov.ua

Виконуючи розпорядження командувача Об'єднаних сил Сергія Наєва з підтримки високого рівня бойової підготовки підрозділів зі складу ООС, прикордонники Донецького загону провели тактичні навчання з оборони узбережжя поблизу Маріуполя.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби України.

"Діючи в складі підрозділів, військовослужбовці виконали тактичні та вогневі завдання зі знищення розвідувальних і передових груп умовного десанту супротивника", - йдеться в повідомленні.

Навчання традиційно почалися з підняття по тривозі. Потім, долаючи десятки кілометрів по пересіченій місцевості, прикордонники здійснили марш у район виконання бойового завдання.

"Такий маршрут став певним випробуванням для водіїв бойових машин і допоміг набути практичного досвіду з експлуатації й управління технікою в складних умовах місцевості за несприятливих метеорологічних умов, оскільки цього разу програму навчань довелося відпрацьовувати після потужного снігопаду", - наголошено в повідомленні.

Фото: dpsu.gov.ua

Навчання включали в себе реальні тактичні епізоди, з якими зіштовхуються прикордонники в зоні бойових дій. Під час стрільб особовий склад удосконалив навички в поводженні зі зброєю в різних умовах, точності та купчастості стрільби зі стрілецької зброї, а також маскування на місцевості.

Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

Особливу увагу було приділено питанням тактичної медицини - наданню необхідної домедичної допомоги на полі бою і евакуації поранених з-під вогню супротивника.

Нагадаємо, також на Донбасі в районі відведення сил артилерії, провели тактичні навчання екіпажі самохідних артустановок "Піон".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram