ГоловнаСуспільствоЖиття

Корпус Лук'янівського СІЗО відремонтовано переважно на приватні гроші, - Мін'юст

У Мін'юсті обурилися висміюванням урочистого відкриття корпусу ізолятора після капремонту.

Корпус Лук'янівського СІЗО відремонтовано переважно на приватні гроші, - Мін'юст
Камера Лукьяновского СИЗО после капремонта
Фото: ukranews.com

Заступник міністра юстиції з питань пенітенціарної системи Денис Чернишов розповів, що корпус Київського слідчого ізолятора (Лук'янівського СІЗО) відремонтовано переважно на приватні гроші.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українським новинам".

Він також висловив обурення тим, що в соціальних мережах і ЗМІ висміяли урочисте відкриття відремонтованого корпусу СІЗО.

"Це, звичайно, кумедно, але потім, коли потрапляють у СІЗО, всі обурюються: "що ж у вас тут так погано?!". А коли ми хочемо поліпшити, то теж не подобається... При цьому ремонт ми зробили в основному без бюджетних грошей", - сказав Чернишов.

Джерело грошей він не назвав.

Нагадаємо, 21 грудня 2018 року Міністерство юстиції відкрило новий корпус Лук'янівського СІЗО після капітального ремонту. Повідомляли, що було відремонтовано 25 камер площею 450 м кв., відновлено функціонування лазні. За словами заступника міністра юстиції, на ремонт корпусу з бюджету було витрачено понад 3 млн гривень.

У серпні Мін'юст змінив керівництво Лук'янівського СІЗО після бунту "торнадовців". При цьому встановлено, що в організації бунту ув'язненим допомагали двоє співробітників ізолятора.

Раніше Міністерство юстиції виставило на продаж приміщення СІЗО в Києві, Львові, Одесі та Чернівцях. Покупці повинні були побудувати нові слідчі ізолятори, як правило, за межами міст. Міністерство прогнозувало переміщення Лук'янівського СІЗО за межі Києва до 2019 року. У травні минулого року повідомляли, що один з інвесторів, які цікавляться покупкою, хоче відкрити в будівлі нічний клуб. Проте на конкурс з продажу Лук'янівського СІЗО не зареєструвався жоден учасник. Тому Мін'юст вирішив шукати альтернативні варіанти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram