ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт на два місяці ймовірному організатору вбивства Олешка

Імовірним виконавцям вбивства арешт продовжили на місяць.

Печерський районний суд Києва продовжив утримання під вартою Михайлу Сігіді - ймовірному організатору вбивства екс-добровольця Віталія Олешка, відомого як "Сармат", на два місяці - до 17 березня.

Про це повідомляє Громадське.

Водночас імовірним виконавцям вбивства Віталія Олешка - Олександру Обухову та Максиму Владимеренкову - суд продовжив термін утримання під вартою на один місяць.

Михайло Сігіда
Михайло Сігіда

Нагадаємо, в день вбивства Віталія Олешка поліція затримала чотирьох підозрюваних: Артема Матюшина, Олександра Обухова, Миколу Ломака і Максима Владимиренкова.

Обухов є уродженцем Дніпра, де і жив. За інформацією слідства, він приїхав до Бердянська на автомобілі Mazda-6 разом з іншими підозрюваними, вони за попередньою змовою діяли за розподіленими ролями.

Олександр Обухов
Олександр Обухов

Саме Олександр Обухов, за даними слідства, перебував за кермом Mazda-6, в яку після вбивства Віталія Олешка пересіли два інших підозрюваних - Артем Матюшин та Микола Ломако, і де був четвертий підозрюваний Максим Владимиренков. Чоловіки вирушили в Дніпро. В такому складі їх і затримали в Василь'ївці.

Наприкінці серпня один з чотирьох підозрюваних Артем Матюшин зізнався у скоєному і дав викривальні свідчення на ймовірного організатора злочину - бердянського бізнесмена Михайла Сігіду. Його затримали на початку вересня. 3 січня запорізький апеляційний суд відхилив скарги захисників Сігіди з проханням звільнити підозрюваного з-під варти.

Максим Владимиренков
Максим Владимиренков

8 січня апеляцію у справі імовірного виконавця вбивства "Сармата" Обухова перенесли через те, що у адвоката закінчилися повноваження.

Нагадаємо, 31 липня у Бердянську Запорізької області застрелили місцевого активіста Віталія Олешка. Він був добровольцем батальйону "Донбас", брав участь у боях за Іловайськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram