ГоловнаСуспільствоЖиття

Головний юрист АРМА: Прокурори відповідальні за все, що розкрадено в "Межигір'ї"

Що саме зникло з резиденції, досі точно невідомо.

Головний юрист АРМА: Прокурори відповідальні за все, що розкрадено в "Межигір'ї"
Резиденция "Межигорье"

У Національному агентстві з питань виявлення, пошуку і управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), вважають, що прокуратура не змогла забезпечити збереження майна, конфіскованого в екс-президента Віктора Януковича.

Про це заявив головний юрист АРМА Андрій Потьомкін в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Ми знаємо про зникнення золотого батону, якого ніхто не може знайти. Знаємо про елітні суперкари, яких ніхто не може знайти. Але в момент, коли активісти вперше туди заходили, вони були", - зазначив він.

При цьому, за словами юриста, досі невідомо, що саме зникло з "Межигір'я".

"Про рухоме (майно, - ред.) є великі питання. Якщо подивитися перелік, там буквально прописані вішаки, стільчаки від унітазів, алкогольні напої... Коли я це прочитав, відразу подумав: а де машини, де суперєвропейська лабораторія харчових продуктів, яка не має аналогів в Україні, яку Міноборони досі просить для потреб армії? Де дорогоцінні ікони і картини? Цього всього нам не передали", - заявив Потьомкін.

Він також розповів, що коли Генпрокуратура дізналася про плани АРМА провести інвентаризацію конфіскованого в Януковича майна, то це питання на кілька місяців "зависло в повітрі".

"У нас були зустрічі з прокурорами ГПУ. На одній з них Горбатюк 15 хвилин розповідав, як в першу холодну зиму з'їли місцеві аборигени елітну корову, яку Янукович через моря привіз із суперсертифікатами, але натомість з якогось села пригнали три інші корови. Більше жодної інформації", - розповів Потьомкін.

Він також пообіцяв, що інформація про стан майна в резиденції буде опублікована, щойно "Межигір'ю" оберуть управителя.

Нагадаємо, у 2017 році Генпрокуратура спростувала повне повернення "Межигір'я" в державну власність. Повідомляли, що розташовані в резиденції будівлі досі належать компанії "Танталіт" і екс-президенту Януковичу. У травні минулого року Печерський районний суд Києва за клопотанням ГПУ передав майно "Танталіту" в управління держави.

У вересні АРМА оголосило конкурс на керуючого для "Межигір'я".

Після втечі Януковича в Росію "Межигір'я" відкрили для відвідувачів. Спочатку туди пустили журналістів, а потім почали проводити екскурсії для всіх охочих.

Усього Янукович мав 11 резиденцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram