ГоловнаСуспільствоВійна

Місія ОБСЄ отримає нове обладнання і камери

Клімкін розповів про переговори з головою ОБСЄ.

Місія ОБСЄ отримає нове обладнання і камери
Фото: Макс Требухов

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі отримає нове обладнання і камери.

Про це на прес-конференції в Сєвєродонецьку повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, пише "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні була дуже хороша дискусія щодо того, що потрібно для більш ефективної роботи ОБСЄ. Можу сказати, не вдаючись у деталі, оскільки ця інформація ще обробляється, що СММ отримає нове обладнання, нові камери, які набагато краще фіксуватимуть обстріли. ОБСЄ буде більш ефективно використовувати дрони", - сказав він, коментуючи поїздку з головою ОБСЄ Мирославом Лайчаком на Донбас.

За його словами, сторони також обговорили логіку ефективного патрулювання спостерігачами.

"ОБСЄ просто фіксує, але те, що Росія буде і далі дестабілізувати тут ситуацію, це ми прекрасно розуміємо", - сказав міністр.

"Нам дуже важливо, щоб СММ урешті-решт мала реальний доступ до території Донбасу, щоб кожен випадок, коли намагаються атакувати дрони ОБСЄ або їх збивають, засуджувався не тільки політично, а й призводив до нових заходів тиску", - резюмував голова МЗС України.

Нагадаємо, моніторингова місія ОБСЄ в Україні розпочала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України в ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. Її мандат діє до 31 березня 2019 року, але, очевидно, буде продовжений.

СММ - це неозброєна цивільна місія, яка працює у всіх регіонах України. Її основні завдання - це неупереджено і об'єктивно спостерігати і звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту. Діяльність місії здебільшого зосереджена на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram