ГоловнаСуспільствоОсвіта

У КМДА ще не вирішили, чи буде в дітей-киян першочергове право на місця в дитячих садках міста

Мерія закликає всіх батьків привести документи в порядок і "прописати" дітей у столиці.

У КМДА ще не вирішили, чи буде в дітей-киян першочергове право на місця в дитячих садках міста
Фото: valentinkstudio.com.ua

У КМДА ще не вирішили, чи будуть вносити зміни у функціонування електронної черги в дитячі садочки Києва. Про це LB.ua розповів радник заступника голови КМДА Андрій Мірошниченко.

У січні батьки виявили, що в електронній черзі до садочків відбулися певні зміни - з'явилася графа "місце реєстрації", і всі діти, які мають київську "прописку", посунулися в черзі вгору. Вносяться дані прописки саме дитини, а не батьків, і система перевіряє, чи справді дитина з таким номером свідоцтва про народження прописана за такою адресою.

Мірошниченко каже, що зараз це нововведення працює в тестовому режимі, а як буде далі - невідомо. "Найближчим часом буде розпорядження про порядок запису в електронну чергу. А поки що ми всім радимо навести порядок у питанні реєстрації, зареєструватися самим і зареєструвати дітей", - сказав Мірошниченко і додав, що зареєструватися в Києві не так складно, як всі звикли думати.

Один із варіантів, який розглядають у мерії, - право першочергового зарахування також для тих дітей, чиї батьки мають "карту киянина". Пільги під час прийому в садок для переселенців і учасників бойових дій теж зберігаються - вони залишаються на перших місцях у черзі.

У КМДА запевняють, що не хочуть нікого дискримінувати, але турбуються в першу чергу про тих, на чиї податки живе місто, - тобто тих, хто живе або працюєте в столиці. Тому наполягають на тому, щоб незареєстровані жителі "вирішили це питання і зайняли своє місце серед киян".

Нагадаємо, Київська міська адміністрація реформує систему дошкільної освіти та планує перевести дитсадки на систему "гроші ходять за дитиною". Детальніше про це та інші нововведення для дошкільнят читайте в тексті Вікторії Герасимчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram