ГоловнаСуспільствоПодії

У медуніверситеті Івано-Франківська знайшли та знешкодили гранату

"Боєприпас був знешкоджений методом розколу корпусу, а саме - проведення санкціонованого вибуху".

У медуніверситеті Івано-Франківська знайшли та знешкодили гранату
В медуниверситете Ивано-Франковска нашли гранату
Фото: if.npu.gov.ua

Поліцейські виявили і знешкодили гранату, знайдену на території кафедри фізичного виховання Івано-Франківського національного медичного університету.

Про це повідомляється на сайті на сайті поліції області.

"Сьогодні, 15 січня, в поліцію зателефонував житель обласного центру. Повідомив, що на вулиці Целевича на території кафедри фізичного лежить предмет, схожий на гранату. На місце події виїхали фахівці-вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативна група та працівники інших служб. Поліцейські терміново евакуювали студентів і персонал навчального закладу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що граната виявилася бойовою і могла вибухнути будь-якої миті.

"Боєприпас був знешкоджений методом розколу корпусу, а саме - проведення санкціонованого вибуху. Після цього поліцейські обстежили територію, інших вибухонебезпечних предметів не виявили", - повідомили в поліції.

Фото: if.npu.gov.ua

Зараз слідчі встановлюють, як граната потрапила на територію навчального закладу. Відкрито кримінальне провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, в Тернопільській області дівчина випадково витягнула чеку з гранати під час застілля, постраждали п'ятеро людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram