ГоловнаСуспільствоПодії

Пенсіонерка отримала умовний термін за вбивство бездомних собак у Дніпропетровській області

Жінка повністю визнала вину.

Пенсіонерка отримала умовний термін за вбивство бездомних собак у Дніпропетровській області
Суд приговорил 60-летнюю женщину к пяти годам тюрьмы условно за убийство собак
Фото: Днепропетровская область онлайн

Софіївський районний суд Дніпропетровської області засудив до п'яти років позбавлення волі умовно пенсіонерку за вбивство бездомних собак.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Дніпропетровської області.

"На Дніпропетровщині винесено вирок пенсіонерці, яка на очах у дітей убивала бездомних собак. Вироком суду 60-річну громадянку визнано винною в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу", - йдеться в повідомленні.

Пригода сталася в серпні 2018 року в селі Девладове.

"Жінка помістила безпритульного пса в поліетиленовий мішок і, не реагуючи на прохання дітей і дорослих припинити, вдарила мішком не менш ніж 5 разів об бетонне покриття дороги. Убивши тварину, пенсіонерка викинула мішок в яму зі сміттям. Через кілька днів обвинувачена повторно вчинила умисний злочин стосовно ще однієї бездомної собаки, побивши її до смерті лопатою", - наголошується в повідомленні.

Свою вину підсудна визнала повністю. Суд призначив жінці покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, але звільнив від відбування покарання з випробувальним терміном на три роки.

Нагадаємо, раніше в Київській області поліцейські затримали чоловіка і жінку, які брали тварин нібито на перетримку, а самі їх жорстоко вбивали.

З літа 2017 року Україна посилила покарання за статтею про жорстоке поводження з тваринами. Так, знущання з тварин, вчинені із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, караються арештом на термін до шести місяців або обмеженням волі на термін до трьох років. Ті ж дії, вчинені у присутності малолітнього, караються обмеженням волі на термін від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін. Ті самі дії, вчинені з особливою жорстокістю або, якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі, або вчинені групою осіб, караються позбавленням волі на термін від п'яти до восьми років.

У серпні в Одесі вперше в історії України було оголошено підозру за жорстоке поводження з домашніми тваринами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram