ГоловнаСуспільствоЖиття

Перша парафія УПЦ МП в Одеській області перейшла до Православної церкви України

Рішення було ухвалене ще на Різдво.

Перша парафія УПЦ МП в Одеській області перейшла до Православної церкви України
Фото: Балтская епархия

Першою православною громадою Одеської області, яка вирішила перейти з Московського патріархату в Православну церкву України стали парафіяни Свято-Димитріївського храму села Пужайкове Балтського району, повідомляє Думська.

Як повідомив виданню місцевий мешканець, батько одного з полонених українських моряків Віктор Сорока, рішення було ухвалено ще на Різдво, 7 січня.

"Після літургії відбулися збори, і ми почали збирати підписи серед парафіян, нині їх понад 300, ще кілька днів - і буде 500-600. Ситуація така, що 90% парафіян - за перехід в Українську церкву. Сьогодні ж до нас приїжджав благочинний Московського патріархату і розповідав нам, що ми йдемо в підпорядкування туркам, що ми не повинні цього робити. Але люди не погодилися з його аргументами", - розповів Віктор Сорока.

Тепер парафіяни очікують указу митрополита Епіфанія і призначення священика в їхню парафію. Очікується, що це може статися вже наступного тижня.

Нагадаємо, що до ПЦУ перейшли вже близько 50 парафій УПЦ МП. Керівник департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш раніше спрогнозував тисячі переходів з УПЦ МП до нової Православної церкви України. Він також зазначив алгоритм переходу громад до ПЦУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram