ГоловнаСуспільствоЖиття

Храм УПЦ МП у Коломиї перейшов до ПЦУ

На сьогоднішній літургії не згадали Кирила і Онуфрія.

Храм УПЦ МП у Коломиї перейшов до ПЦУ
Николаево-Успенский собор в Коломые
Фото: dzerkalo.media

У Коломиї Миколаєво-Успенський собор, який раніше належав до УПЦ Московського патріархату, перейшов до Православної церкви України. Про це повідомляє місцевий сайт "Дзеркало медіа".

"Сьогодні, 13 січня, під час служби Божої в Миколаєво-Успенському соборі, на бул. Лесі Українки в Коломиї, який належав Московському патріархату, молилися за патріарха Константинопольського Варфоломія і митрополита Київського Епіфанія, а не, як зазвичай, за Кирила і Онуфрія", - йдеться в повідомленні.

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) підтвердив перехід коломийського кафедрального собору УПЦ МП у нову церкву, опублікувавши у фейсбуці звернення настоятеля храму Миколи Сметанюка і священиків Івана Іроденка, Андрія Гринюка та Валерія Книша.

За інформацією видання, на знак протесту один зі священиків і кілька парафіян під час літургії покинули собор.

Парафія УПЦ МП у Коломиї належала до Івано-Франківської та Коломийської єпархії. Її очолює єпископ Серафим (Залізницький).

Нагадаємо, що в ПЦУ перейшли вже близько 50 парафій УПЦ МП. Керівник департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш раніше спрогнозував тисячі переходів з УПЦ МП в нову Православну церкву України. Він також вказав алгоритм переходу громад в ПЦУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram