ГоловнаСуспільствоЖиття

Супрун опублікувала відеоролик з роз'ясненням, що означає згода на секс

Раніше в Україні набув чинності закон, що вносить зміни до Кримінального кодексу щодо обов'язкової обопільної згоди на секс.

У МОЗ вирішили пояснити, що означає згода на секс. У ролику, який опублікувала на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, секс порівнюють з чаєм.

Підпис до відео говорить: "Ви ж не подумаєте змусити пити чай людину, яка його не хоче?".

"Цікаво, що просте поняття "згода на секс" спричинило стільки побоювань про масові надумані звинувачення в насильстві. Бурхливі дискусії в соцмережах і панічні заголовки в деяких ЗМІ продемонстрували, що на перший погляд прості істини викликають дуже багато запитань у суспільстві. Гірше, що такі непорозуміння між партнерами і можуть призводити до жахливих наслідків, зокрема насильства в сім'ї", - прокоментувала Супрун.

"Щоб запобігти цьому, повинні відкрито говорити на тему сексу і дуже чітко розуміти одне одного, коли мова йде про будь-які дії щодо нашого тіла. Навколо змін у Кримінальний кодекс буквально за один день виникло багато міфів. Пропоную розібратися - що означає згода на секс і чому важливе розширення понять "сексуальне насильство" і "зґвалтування", - наголосила глава МОЗ.

Нагадаємо, з 11 січня 2019 року в Україні набув чинності закон № 2227-VIII, який вносить зміни до Кримінального кодексу щодо обов'язкової обопільної згоди на секс. Зокрема, змінюється визначення поняття "зґвалтування" і розширюється коло потенційних обвинувачених у примусі до сексу.

Тепер ґвалтівники будуть винні в тому, що вони не отримали не тільки однозначної конкретної згоди на секс, а й згоди на будь-які принизливі дії щодо жертви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram