ГоловнаСуспільствоЖиття

Стець доручив з'ясувати, куди поділися гроші на мурал на "Осокорках"

"Якщо аудит виявить ознаки корупції, особисто передам всі документи в НАБУ".

Стець доручив з'ясувати, куди поділися гроші на мурал на "Осокорках"
Юрий Стець
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністр інформаційної політики Юрій Стець розпорядився провести внутрішній аудит витрат на створення мурала на станції Київського метрополітену "Осокорки".

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Сьогодні надійшов запит від телеканалу СТБ. Щоб не витрачати час, ось моя офіційна відповідь. По-перше, через 5 хвилин після отримання запиту розпорядився про проведення внутрішнього аудиту. По-друге, результати цього аудиту теж будуть публічними і офіційними. По-третє, якщо аудит виявить ознаки корупції, особисто передам всі документи в НАБУ", - написав Стець.

"Моя заява від грудня 2014 року була така: я не буду міністром цензури чи корупції. Це залишається чинним. Ваш МінСтець", - додав міністр.

Фото: facebook.com/yura.stets

Нагадаємо, раніше телеканал СТБ повідомив, що під час оформлення муралів на станції київського метро "Осокорки" зникли близько 1,765 млн гривень, призначених для виплати авторських гонорарів. За даними телеканалу, фінансування оформлення станції здійснювалося за двома статтями: "послуги з детальної розробки та затвердження ескізу" і "послуги художників". Водночас художники, які створювали мурал, стверджують, що робили це безкоштовно.

Цю інформацію в інтерв'ю підтвердив держсекретар Міністерства інформполітики Артем Біденко, "повідомивши, що стаття витрат змінилася, і ці гроші пішли на квитки, проживання і рейдер художників". Журналісти надіслали Біденку запит на надання детальної інформації щодо витрат на створення мурала, проте його відповідь їх не задовольнила, тому телеканал звернувся безпосередньо до Стеця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram