ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Чернігові оголосили карантин через грип

Школам рекомендують продовжити канікули.

У Чернігові оголосили карантин через грип
В школах и детсадах Чернигова с 14 января введен карантин из-за гриппа
Фото: facebook/Лікарняні Клоуни "Червоні Носи"

У Чернігові в освітніх і лікувальних установах з 11 січня введено карантин через перевищення епідпорогу захворюваності на грип і ГРВІ на 16%.

Про це повідомляють на сайті міської ради.

Як повідомив начальник управління охорони здоров'я міськради Владислав Кухар, у місті буде проводитися комплекс обмежувальних заходів. Перш за все, це - обмеження вільного доступу до стаціонарних відділень лікарень для відвідувачів, деякі з них будуть перепрофільовані, де обладнають спеціальні палати для хворих і т.п.

Крім того, з 14 січня навчання в школах міста не почнеться до поліпшення ситуації.

Відзначають, що управління освіти мерії щодня проводить моніторинг стану захворюваності дітей, які відвідують дитячі садки і школи.

"На сьогодні в дитсадках відсутні 57,5% дітей, з них, за словами батьків, 9,5% - через хворобу. Школярі - на канікулах, але багато вчителів зараз перебувають на лікарняному. Тому рекомендуємо продовжити період канікул у школах міста", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з початку року в Україні від ускладнень, викликаних вірусом грипу типу "А", померли п'ятеро осіб.

Цього року в Україні циркулюють три штами грипу - "Сінгапур", "Мічіган" і "Колорадо". За даними Міністерства охорони здоров'я, епідемічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ досягнуто в дев'яти областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram