ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львівській області затримали священика з арсеналом зброї

Затриманий - раніше судимий уродженець Російської Федерації.

У Львівській області затримали священика з арсеналом зброї
Иллюстративное фото
Фото: mvs.gov.ua

У Мостиському районі Львівської області затримали священика, у якого вилучили цілий арсенал зброї.

За даними прес-служби обласної прокуратури, що священнослужитель - благочинний Львівського округу Російської істинно-православної церкви.

"У нього вилучили 39 патронів, призначених для стрільби з короткоствольної нарізної вогнепальної зброї, пістолетів Макарова та пістолетів-кулеметів відповідного калібру, 7 патронів, виготовлених шляхом саморобного переспорядження, пістолет, який є короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю, і ручну наступальну гранату РГД-5 зі детонатором", - йдеться в повідомленні.

Городоцька місцева прокуратура повідомила чоловікові про підозру в незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами (ч.1 ст.263 КК України).

ZAXID.NET повідомляє, що затриманий - раніше судимий уродженець Російської Федерації В'ячеслав Коновалов, 1972 року народження.

У коментарі виданню в прокуратурі уточнили, що затримання відбулося ще 15 грудня. Наступного дня затриманому повідомили про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Російська істинно православна церква - це неканонічна церква. Як відзначають відкриті джерела, вона була створена в 2002 році. В сучасних умовах не веде відкритої діяльності. На території України існують 32 парафії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram