ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін затвердив перенесення робочих днів у 2019 році

На Великдень в українців буде п'ять вихідних, а на Новий рік - чотири.

Кабмін затвердив перенесення робочих днів у 2019 році
Кабинет министров утвердил перенос рабочих дней в 2019 году.
Фото: www.peacecalendar.net

Кабінет Міністрів затвердив перенесення робочих днів у 2019 році.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, вівторок, 30 квітня, доведеться відпрацювати в суботу, 11 травня; понеділок, 30 грудня - в суботу, 21 грудня; вівторок, 31 грудня - в суботу, 28 грудня. Кабмін пропонує рекомендувати перенести ці робочі дні керівникам підприємств, установ і організацій для працівників, яким встановлено п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними в суботу та неділю.

Також наголошується, що це перенесення здійснено "з метою раціонального використання робочого часу та створення сприятливих умов для святкування 1 травня - Дня праці і у 2020 році 1 січня - Нового року".

Спеціальний режим роботи банків у ці дні визначає Нацбанк.

Таким чином, п'ять вихідних днів поспіль буде з 27 квітня по 1 травня: в неділю, 28 квітня, святкується Великдень і вихідним автоматично стає наступний за ним понеділок, 29 квітня. 1 травня в Україні святкується День праці.

На наступний Новий рік в Україні очікується чотири вихідні дні поспіль: з неділі, 29 грудня, по середу, 1 січня нового 2020 року.

Нагадаємо, з нагоди католицького Різдва і Нового року в українців були два вихідні понеділки. З 29 грудня 2018 року українські банки перейшли на новорічний графік роботи.

Загалом у січні 2019 року українці відпочивають 10 днів: 1 січня - Новий рік (офіційний вихідний); 5 січня - субота, 6 січня - неділя (Святвечір); 7 січня - Різдво Христове (офіційний вихідний); 12 січня - субота, 13 січня - неділя; 14 січня - Старий Новий рік (робочий день); 19 січня - Хрещення (субота, вихідний).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram