ГоловнаСуспільствоЖиття

Водіїв попередили про погіршення погодних умов 10-11 січня

Очікуються значні опади, ожеледь і налипання мокрого снігу.

Водіїв попередили про погіршення погодних умов 10-11 січня
Фото: Патрульная полиция

Патрульна поліція України попереджає водіїв про ускладнення погодних умов 10-11 січня.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці патрульної поліції у фейсбук.

Так, 10 січня у південних і східних областях прогнозують хуртовини та пориви вітру 15-20 м/с. В Одеській, Миколаївській та Херсонській областях обіцяють сніг з переходом у дощ, місцями значні опади, ожеледь і налипання мокрого снігу, а в Запорізькій області - значний сніг.

11 січня у центральних та східних областях прогнозують мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. Зокрема, в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій та Луганській областях місцями значний мокрий сніг, хуртовини (висота снігу до 10-15 см), а в південних областях опади переважно у вигляді дощу.

Поліція рекомендує водіям перевіряти транспорт на справність гальм; дотримуватися безпечної дистанції та не перевищувати швидкість; вмикати ближнє світло фар на автомобілі; відмовитися від ризикованих маневрів, які можуть створити аварійні ситуації; обов'язково користуватися пасками безпеки.

Раніше повідомлялося, що через складні дорожні умови в Херсонській області рейсовий автобус із пасажирами злетів у кювет. Водій і двоє пасажирів отримали травми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram