ГоловнаСуспільствоПодії

У день Різдва в побутових пожежах загинули 17 осіб, шестеро постраждали

Усього за перший тиждень 2019 року показник загиблих і постраждалих становить уже 72 і 27 осіб відповідно.

У день Різдва в побутових пожежах загинули 17 осіб, шестеро постраждали
За прошедшие сутки в Украине установлен новый антирекорд.
Фото: zk.dsns.gov.ua

Новий антирекорд встановлено за минулу добу в Україні - в день Різдва 17 громадян загинули в побутових пожежах, шестеро отримали травми різного ступеня тяжкості.

Про це повідомляють на сайті ДСНС.

"Взимку показник трагічних випадків у житловому секторі лякає стабільно високими цифрами, щойно температура повітря за вікном істотно знижується. Адже громадяни продовжують опалювати свої будинки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки", - відзначають рятувальники.

За даними ДСНС, найчастіше жертвами вогню стають люди похилого віку, а також багатодітні сім'ї і громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.

Наприклад, у місті Павлоград Дніпропетровської області в одноповерховому житловому будинку виникла пожежа, в результаті якого загинула жінка 1985 року народження. Власницю будинку і ще одну людину, ймовірно сина господині, пожежникам вдалося врятувати. Того ж дня під час пожежі в одному з приватних будинків Новогнатівки Донецької області загинув чоловік 1968 року народження.

У Хмельницькій області під час гасіння пожежі в одній з кімнат будинку пожежники виявили тіло 80-річної жінки. У місті Куп'янськ Харківської області вогонь забрав життя відразу двох осіб, у тому числі дитини 2018 народження.

"Усього за перший тиждень нового року показник загиблих і постраждалих у пожежах становить уже 72 і 27 осіб відповідно", - зазначають у ДСНС.

Нагадаємо, за перші три доби нового року в Україні в пожежах загинули 33 людини, ще 12 людей постраждали, а 14 рятувальники дістали з вогню неушкодженими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram