ГоловнаСуспільствоЖиття

Правоохоронці напередодні Різдва перевірили понад 8 тисяч церков

Очікується, що в богослужіннях візьмуть участь понад 4,6 млн українців.

Правоохоронці напередодні Різдва перевірили понад 8 тисяч церков
Фото: Макс Требухов

Правоохоронці напередодні Різдва перевірили понад 8 тис. культових споруд в Україні щодо рівня дотримання пожежної безпеки та на наявність вибухонебезпечних предметів. Про це сьогодні повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

За словами Ярового, основним завданням правоохоронців залишаються превентивні заходи щодо запобігання провокаціям, нещасним випадкам і надзвичайним ситуаціям.

Яровий повідомив, що громадську безпеку біля храмів гарантуватимуть понад 17 тис. співробітників Національної поліції і Національної гвардії. Ще близько 7 тис. правоохоронців будуть залучені до охорони громадського порядку на вулицях міст, патрулюватимуть населені пункти й автодороги. Крім того, на посилений варіант несення служби переведено 7 тис. рятувальників Держслужби України з надзвичайних ситуацій. 

Поліція прогнозує, що участь у богослужіннях візьмуть близько 4,6 млн громадян. Як очікується, найчисленніші релігійні відправи відбудуться у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Дніпропетровській областях.

Нагадаємо, сьогодні вдень на острові Фанар Вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію для Православної церкви України.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram