ГоловнаСуспільствоЖиття

Український народ чекав на автокефалію сім століть, - патріарх Варфоломій

"Ми щиросердно молимося, що ви доведете, що гідні цього дару".

Український народ чекав на автокефалію сім століть, - патріарх Варфоломій
Патриарх Варфоломей подписал Томос для ПЦУ
Фото: EPA/UPG

Вселенський патріарх Варфоломій після підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України заявив, що український народ чекав цього дня сім століть. Про це йдеться в його зверненні до Епіфанія, яке Вселенський патріарх зачитав після підписання Томосу, передає УНІАН.

"Світло і радість, мир і єдність переповнюють сьогодні святу церкву України, яка у ваші руки отримує Томос про своє офіційне визнання та декларацію як автокефальна церква, що підносить її до рівня чотирнадцяти церков-сестер, які складають "повноту" нашої святої Православної церкви", - заявив патріарх Варфоломій.

"Ви мали повне право просити і вимагати автокефалію. Це було право і привілей вашої Константинопольської Церкви-Матері дарувати вам статус автокефалії. Ми щиро молимося, що ви доведете, що гідні цього дару", - сказав Вселенський патріарх.

Нагадаємо, сьогодні Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос для ПЦУ. Завтра, 6 січня, документ офіційно вручать митрополиту Епіфанію.

7 січня предстоятель ПЦУ проведе божественну літургію в Соборі Святої Софії в Києві. Під час богослужіння у Соборі буде Томос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram