ГоловнаСуспільствоПодії

ДСНС повідомила про рекордну кількість загиблих у пожежах із початку року

За перші три доби 2019 року загинули 33 людини.

ДСНС повідомила про рекордну кількість загиблих у пожежах із початку року
Фото: dsns.gov.ua

За перші три доби нового року в Україні під час пожеж загинули 33 людини, ще 12 людей постраждали, а 14 рятувальники дістали з вогню неушкодженими. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Дуже шкода, що починати новий 2019-й доводиться сумним антирекордом. Одразу 28 громадян загинуло в пожежах у житловому секторі протягом 1 і 2 січня. Як і завжди, основною причиною нещасть стає власна недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами", - сказано в повідомленні.

У більшості випадків люди гинуть під час неправильного поводження з опалювальними приладами, через неуважність і легковажність.

"Попереду Різдвяні свята, і аби вони не були затьмарені надзвичайними подіями, рятувальники наголошують на суворому дотриманні протипожежних норм у приміщеннях. У цей період необхідно особливо уважно і відповідально користуватися свічками, пічним та газовим опаленням, а також обов'язково стежити за станом електромережі", - зазначають у ДСНС.

Рятувальники нагадують про те, що в приміщенні не можна користуватися несправними обігрівачами, обов'язково потрібно вимикати електричні прилади, виходячи з приміщення, не допускати дитячих ігор з вогнем і не курити в ліжку.

Нагадаємо, 1 січня в ДТП на дорогах України загинули 10 дорослих і дитина: вісім людей - внаслідок зіткнення двох автомобілів у Миколаївській області, ще троє - в аварії під Вінницею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram