ГоловнаСуспільствоЖиття

Комісія ВМС позбавила матроса звання учасника бойових дій за дезертирство

Матрос самовільно покинув частину і неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності.

Комісія ВМС позбавила матроса звання учасника бойових дій за дезертирство
Флаг ВМС Украины
Фото: mil.gov.ua

У Військово-морських силах Збройних сил України повідомили, що позбавляють статусу учасника бойових дій військовослужбовців, які вчинили злочин.

Про це повідомляють на сторінці ВМС ЗСУ в Фейсбуці.

"Комісія ВМС ЗСУ позбавила статусу учасника бойових дій матроса Лабузова М. Підставою стало винесення вироку Іллічівським районним судом Маріуполя Донецької області, в якому Лабузова визнано винуватим у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу (дезертирство) у вигляді трьох років шести місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в кримінально-виконавчій установі закритого типу", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що Комісія керувалася п. 81 Порядку надання та позбавлення статусу УБС особам, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у військових діях на Донбасі.

"За період військової служби матрос Лабузов М. скоїв самовільне залишення військової частини і неодноразово притягувався командиром до адміністративної відповідальності. Такі дії принижують ім'я захисника України. Кожен військовослужбовець повинен розуміти, що наявність статусу учасника бойових дій - це не просто документ, це визнання народом заслуг у справі захисту Батьківщини, свідчення довіри, яке ніхто не має права підривати", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в жовтні минулого року військовослужбовець із Львівської області отримав 14 років за дезертирство і держзраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram