ГоловнаСуспільствоЖиття

Ще дві парафії у Вінницькій області приєдналися до Єдиної церкви

В одній із них священик не підтримав рішення православних жителів села.

Ще дві парафії у Вінницькій області приєдналися до Єдиної церкви
Митрополит Епифаний
Фото: EPA/UPG

У Вінницькій області до помісної Православної церкви України приєдналися ще дві парафії УПЦ МП.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на керівника прес-служби Вінницької єпархії ПЦУ протодиякона Владислава Демченка.

"Ще дві церковні громади прийняли рішення про перехід до Православної церкви України. Зокрема, напередодні новорічних свят визначилися з цим громади храму святого великомученика Димитрія Солунського с. Сокиринці Вінницького району і храму святителя Миколая с. Непедовка Козятинського району. В одній із них священик не підтримав рішення православних жителів села", - повідомив Демченко.

За його словами, після завершення богослужіння 29 грудня церковний актив релігійної громади с. Сокиринці звернувся до настоятеля храму протоієрея Віталія Дахнівського з пропозицією підтримати думку жителів села і приєднатися до ПЦУ. Парафіяни одноголосно проголосували за таке рішення і документально зафіксували своє волевиявлення. Громада врахувала і думку православних жителів села, понад 400 з яких уже поставили підписи за те, щоб бути в юрисдикції ПЦУ. Але священик не захотів підтримати думку своєї пастви, тому релігійна громада Сокиринці звернулася до керівництва Вінницької єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового настоятеля.

30 грудня в храмі с. Непедівка відбулися збори місцевої релігійної громади. Віруючі визначалися, залишатися їм і далі в єдності з Московським патріархатом чи приєднатися до помісної Православної церкви України. Після обговорення та обміну думками відбулося голосування. Всі парафіяни разом з настоятелем протоієреєм Віктором Боднаром одноголосно обрали ПЦУ.

Нагадаємо, 15 грудня на Об'єднавчому соборі в Києві три православні церкви України об'єдналися в одну - Православну церкву України, предстоятелем якої було обрано митрополита Епіфанія (Думенка).

17 грудня перша громада УПЦ Московського Патріархату у Вінницькій області перейшла в помісну Православну церкву України.

5 січня 2019 року розпочнеться процедура надання томосу про автокефалію ПЦУ. 6 січня після божественної літургії його буде вручено митрополиту Епіфанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram