ГоловнаСуспільствоЖиття

Двері нашої Церкви відкриті для всіх православних України, - предстоятель ПЦУ Єпіфаній

Процедура надання томосу про автокефалію ПЦУ розпочнеться 5 січня.

Двері нашої Церкви відкриті для всіх православних України, - предстоятель ПЦУ Єпіфаній
Фото: Lb.ua

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Єпіфаній запевняє, що двері Церкви відкриті для всіх православних України.

Про це митрополит Єпіфаній написав у твіттері.

"15 грудня 2018 року в Святій Софії Київській відбувся Об'єднавчий собор, яким покладено основу для відновлення єдності українського православ'я. Двері нашої Церкви відкриті для всіх православних України, які бажають разом в єдиній помісній Церкві служити Богові та українському народу", - написав він.

Нагадаємо, 15 грудня на Надзвичайному об'єднавчому соборі в Києві три православні церкви України об'єдналися в одну - Православну церкву України, предстоятелем якої був обраний митрополит Єпіфаній (Думенко).

5 січня 2019 року розпочнеться процедура надання томосу про автокефалію ПЦУ. 6 січня після божественної літургії його буде вручено митрополиту Епіфанію. Московський патріарх Кирило написав Варфоломію листа із закликом не давати Україні Томос.

17 грудня перша громада УПЦ Московського Патріархату у Вінницькій області перейшла в помісну Православну церкву України.

Керівник департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури Андрій Юраш анонсував тисячі мирних переходів між юрисдикціями церков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram