ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ видворила з України громадянина Білорусі за антиукраїнську пропаганду

Він неодноразово публікував антиукраїнські матеріали на ресурсах, що підконтрольні "ДНР" і "ЛНР".

СБУ видворила з України громадянина Білорусі за антиукраїнську пропаганду
Павел Карназыцкий
Фото: 112

Служба безпеки України видворила з країни громадянина Білорусі з забороною в'їзду в країну строком на три роки.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"СБУ заблокувала деструктивну діяльність громадянина Республіки Білорусь П. Карназіцького, який поширював антиукраїнську пропаганду на території нашої держави. Оперативники спецслужби встановили, що іноземець, який проживав в Україні нелегально, публічно поширював фейкову інформацію. Зокрема, під час виступів на деяких телеканалах він ставив під сумнів визнані міжнародним співтовариством докази присутності військ країни-агресора на тимчасово окупованих територіях нашої країни", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що громадянин неодноразово публікував антиукраїнські матеріали на медіа-ресурсах, що підконтрольні терористичним організаціям "ДНР" і "ЛНР".

Глава СБУ Василь Грицак зазначив, що після введення обмежень на в'їзд для громадян РФ, російські спецслужби стали все частіше залучати до провокацій іноземців.

"Діяльність подібних проплачених Росією пропагандистів становить загрозу не тільки національним інтересам України, а й суперечить законодавству країни їх походження", - наголосив Грицак.

Нагадаємо, в грудні російський "Перший канал" показав сюжет про "розчарованого українця", який виявився студентом з Мінська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram