ГоловнаСуспільствоЖиття

У Хмельницькій області заарештували серійного грабіжника-"підривника"

Чоловік погрожував жертвам муляжами вибухового пристрою.

У Хмельницькій області заарештували серійного грабіжника-"підривника"
Муляж взрывного устройства
Фото: hm.npu.gov.ua

Суд у Хмельницькій області відправив під варту грабіжника, який залякував постраждалих муляжами вибухових пристроїв.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Зловмисника спіймали наприкінці грудня в Нетішині. Ним виявився 46-річний місцевий житель, який напередодні пограбував магазин і ломбард.

Першою його жертвою стала 47-річна продавчиня продуктового магазину. Близько 20:00 чоловік, надівши на голову балаклаву й озброївшись саморобним муляжем пістолета і вибухового пристрою, зайшов усередину і почав погрожувати жінці, вимагаючи віддати йому виручку. Потерпіла подумала, що зброя і вибухівка справжні, тому віддала йому 500 гривень. Йдучи, грабіжник залишив "вибухівку" на прилавку і пригрозив, що активує її, якщо жінка викличе поліцію.

Другий напад - на місцевий ломбард - чоловік вчинив 25 грудня. Сюди він уже прийшов у медичній масці. Під виглядом клієнта почав розглядати масивний золотий браслет вартістю близько 26 тис. гривень, а потім несподівано витягнув муляж вибухівки та, погрожуючи вибухом, забрав прикрасу і зник.

Фото: hm.npu.gov.ua

Опрацювавши відео з камер спостереження, слідчі встановили особу підозрюваного. Ним виявився місцевий житель, який офіційно ніде не працював. Затримали його на квартирі у знайомих. Під час обшуку в нього вилучили одяг, в якому його зафіксували камери, медичні маски, чорну ізоляційну стрічку, яку він використовував під час виготовлення муляжів тощо.

Чоловікові вже оголосили про підозру за ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу, санкція якої передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На період досудового розслідування суд узяв його під варту.

Нагадаємо, раніше в Києві невідомі проникли у відділення ПриватБанку біля ТРЦ "Гулівер", але нічого не вкрали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram