ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Апеляційний суд скасував вирок львівському лікарю Данкову

Гучну справу про смерть новонародженої дитини направлено на перегляд.

Апеляційний суд скасував вирок львівському лікарю Данкову
Фото: tsn.ua

Львівський апеляційний суд скасував вирок Шевченківського райсуду Львова, який в 2017 році засудив до 1 року тюремного ув'язнення відомого в місті лікаря-акушера, завідувача пологового відділення 3-ї міської лікарні Олега Данкова, визнавши його провину в смерті новонародженої дитини.

Про це повідомило видання Zaxid.net.

У 2014 році Данков особисто приймав пологи в пологовому будинку на вулиці Раппопорта. Дитина впала в кому відразу після народження, а через місяць померла. Батьки впевнені, що це сталося з вини лікаря, який проігнорував показання до кесаревого розтину, а потім застосовував під час пологів заборонене ліктьове видавлювання і акушерські щипці.

Данкова визнали винним у неналежному виконанні службових обов'язків, що призвело до смерті дитини, і засудили до позбавлення волі строком на один рік з позбавленням права займатися лікарською діяльністю в комунальних і приватних закладах строком на один рік. Його також зобов'язали виплатити батькам загиблої дитини 350 тис. грн.

Данків не погодився з вироком суду і подав апеляцію. В результаті в останні дні грудня 2018 Львівський апеляційний суд ухвалив скасувати вирок Шевченківського райсуду Львова та призначити новий судовий розгляд.

Батьки померлої дитини і прокурор виступали проти скасування вироку суду першої інстанції.

Постанова про скасування вироку є остаточною і не підлягає касаційному оскарженню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram