ГоловнаСуспільствоВійна

В останній день року на Донбасі було чотири обстріли

Поранено двох військових.

В останній день року на Донбасі було чотири обстріли
Фото: стоп-кадр видео

У понеділок, 31 грудня, бойовики на Донбасі здійснили чотири обстріли, порушивши різдвяне перемир'я.

Про це йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

"31 грудня російські окупаційні війська 4 рази порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 3 випадки застосування озброєння, забороненого мінськими угодами. Упродовж минулої доби двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення", - повідомили військові.

Зокрема незаконні збройні формування відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм по позиціях українських військових в районі населеного пункту Новотошківське і з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем в районі селища Кримське на Луганському напрямку. Також бойовики застосовували міномети калібру 82 мм в районі населеного пункту Мар'їнка на Донецькому напрямку.

За даними української розвідки двох бойовиків знищено й трьох поранено.

В інформації штабу відзначається, що НВФ продовжили обстріли позицій Об'єднаних сил, і українські військові змушені були відкривати вогонь у відповідь.

"Протягом поточної доби ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм по позиціях українських військових в районі населеного пункту Гнутове на Маріупольському напрямку. Протягом поточної доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав", - відзначили в прес-центрі штабу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram