ГоловнаСуспільствоЖиття

Сім'ї всіх 24 військовополонених українських моряків отримали по 100 тис. грн допомоги, - МінТОТ

25 листопада російські військові захопили українські кораблі в нейтральних водах Чорного моря.

Сім'ї всіх 24 військовополонених українських моряків отримали по 100 тис. грн допомоги, - МінТОТ
Вадим Черныш
Фото: rbc.ua

Сім'ї 24 полонених Російською Федерацією українських військових моряків отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 100 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба МінТОТ.

 "Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України спільно з Військово-морськими силами провели велику роботу з підготовки необхідних документів і встановлення всіх осіб, які мають право на отримання такої допомоги. Зокрема, родичі всіх моряків. Можу вам відповідально заявити, що всі сім'ї отримали по 100 тисяч гривень", - цитує прес-служба главу міністерства Вадима Черниша.

Як повідомлялося, станом на 27 грудня всі 24 військовополонені українські моряки, захоплені РФ біля Керченської протоки, заявили слідству, що є військовополоненими.

Нагадаємо, що 25 листопада російські військові захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу" в нейтральних водах Чорного моря. Екіпажі кораблів - 24 людини - доправили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував усіх на два місяці. Наступного дня моряків перевезли до Москви, де вони й зараз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram