ГоловнаСуспільствоЖиття

ПЦУ отримає статус патріархату, коли її визнають інші помісні церкви, - Епіфаній

"Майже жодна з помісних церков не отримала статус патріархату одразу".

ПЦУ отримає статус патріархату, коли її визнають інші помісні церкви, - Епіфаній
Епифаний также высказался против поспешного проведения календарной реформы
Фото: Lb.ua

Православна церква України не отримає статус патріархату, поки її не визнають інші помісні церкви. Про це розповів предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в ефірі телеканалу "Прямий" увечері 29 грудня.

"На першому етапі становлення нашої православної церкви ми будемо мати митрополичий статус. Це теж як певна умова, через яку пройшли всі інші православні церкви", - пояснив Епіфаній.

За його словами, "майже жодна" з помісних церков не отримала статус патріархату одразу.

"Це зараз, можливо, не актуально, але згодом, коли ми станемо великою сильною єдиною церквою в Україні, то це стане питанням часу. А зараз ми повинні пройти цей етап становлення і визнання нашого автокефального статусу іншими помісними православними церквами", - розповів митрополит.

Відповідаючи на запитання про можливий перехід на григоріанський календар, за яким живе Константинопольський патріархат, Епіфаній висловився проти поспішного проведення календарної реформи.

"Зараз, починаючи будівництво єдиної помісної Православної церкви, ми повинні уникати тих питань, які поділяють", - пояснив глава ПЦУ.

"Ми віримо в те, що в майбутньому, - але це питання часу - коли українці в більшості будуть бажати святкувати Різдво Христове за новим стилем, церква відгукнеться на цей запит українського суспільства", - продовжив митрополит.

Нагадаємо, в цьому інтерв'ю Епіфаній також заявив, що процедура надання томосу розпочнеться 5 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram