ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики навмисно створюють черги на КПВВ у бік України, - ОБСЄ

Спостерігачі зафіксували на блокпосту чергу зі 1300 осіб.  

Бойовики навмисно створюють черги на КПВВ у бік України, - ОБСЄ
Станица Луганская
Фото: facebook/Людмила Денісова

Найманці РФ затримують прохід громадян через контрольні пункти в'їзду-виїзду, у Станиці Луганській спостерігачі ОБСЄ зафіксували чергу в 1300 осіб. Про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню.

За даними звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, опублікованому 28 грудня, о 10:00 27 грудня на блокпосту збройних формувань РФ і їхніх найманців, розташованому на південь від мосту в Станиці Луганській, спостерігачі бачили, що в черзі на перехід на підконтрольні владі України райони чекали приблизно 1300 осіб, а в протилежному напрямку черг не було.

Приблизно через три години на контрольному пункті в'їзду-виїзду, розташованому на північ від мосту в Станиці Луганській, спостерігачі Місії бачили приблизно 100 чоловік у черзі на перехід на підконтрольні владі України райони, а в протилежному напрямку - близько 350 осіб. 

"Українська сторона СЦКК заявляє, що створення ситуації неорганізованості в роботі КПВВ у холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ наражає на небезпеку мирне населення, демонструє відверту зневагу мінських домовленостей і небажання дотримуватися взятих зобов'язань. Вона закликає окупаційну адміністрацію і збройні формування РФ не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права, забезпечити сприятливі умови здоров'ю цивільного населення", - сказано в повідомленні.

За даними Держприкордонслужби, за минулу добу через КПВВ на Донбасі пройшли понад 37 тис. осіб і 5 тис. транспортних засобів.

Нагадаємо, на початку грудня 46 чоловік змушені були ночувати в наметі ДСНС на пункті пропуску "Майорськ" через те, що бойовики затримали людей на своєму контролі до закриття КПВВ з українського боку.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram