ГоловнаСуспільствоВійна

У перші години "різдвяного перемир'я" бойовики на Донбасі обстріляли українських військових біля Залізного

У результаті обстрілу українські військові не постраждали.

У перші години "різдвяного перемир'я" бойовики на Донбасі обстріляли українських військових біля Залізного
Фото: Макс Левин

Бойовики на Донбасі вже встигли порушити оголошене опівночі 29 грудня "різдвяне перемир'я". Як повідомили в штабі ООС, окупанти з гранатометів відкривали вогонь поблизу селища Залізне, що на Горлівському напрямку.

"Незважаючи на проведення Новорічних і Різдвяних свят в окремих районах Донецької та Луганської областей України, згідно з домовленостями, досягнутими Тристоронньою контактною групою, протягом поточної доби ворог відкрив вогонь з гранатометів по позиціях Об'єднаних сил поблизу селища Залізне, що на Горлівському напрямку", - йдеться в повідомленні.

У результаті обстрілу українські військові не постраждали.

За минулу добу, 28 грудня, російські окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню, з них двічі із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Зокрема, ворог зробив обстріли з мінометів калібру 82 мм позицій Об'єднаних сил поблизу селищ Новотошківського і Гнутового на Луганському і Маріупольському напрямах.

Також позиції наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районах населених пунктів Болотене, Станиця Луганська на Луганському напрямку, поблизу селищ Славне, Тарамчук, Опитне, Піски на Донецькому напрямку, в районі населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне на Маріупольському напрямку.

За минулу добу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Підрозділи Об'єднаних сил у відповідь на провокації супротивника застосовували чергові вогневі засоби.

За даними розвідки, 28 грудня одного окупанта знищено і двох поранено.

Нагадаємо, введення "різдвяного перемир'я" погоджено під час скайп-конференції Тристоронньої контактної групи 27 грудня. Воно стало вже 18-им з початку бойових дій на Донбасі. Всі попередні перемир'я систематично порушувалися проросійськими бойовиками першого ж дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram