ГоловнаСуспільствоЖиття

РПЦ створює екзархати в Європі та Азії у відповідь на дії Константинополя в Україні

Синод вирішив утворити екзархати з центром у Парижі та Сінгапурі, а також єпархію з центром у Мадриді.

РПЦ створює екзархати в Європі та Азії у відповідь на дії Константинополя в Україні
Синод РПЦ
Фото: Прямий

Священний Синод Російської православної церкви відповів на дії Константинопольського Патріархату в Україні рішенням утворити патріарші екзархати в Західній Європі та Південно-Східній Азії.

Про це повідомляє прес-служба Московського патріархату.

"Було ухвалено рішення утворити патріарший екзархат у Західній Європі з центром у Парижі. У сферу пастирської відповідальності екзархату включено такі країни: Князівство Андорра, Королівство Бельгія, Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії, Ірландія, Королівство Іспанія, Італійська Республіка, Князівство Ліхтенштейн, Велике Герцогство Люксембург, Князівство Монако, Королівство Нідерландів, Португальська Республіка, Республіка Франція, Швейцарська Конфедерація", - йдеться в повідомленні.

Синод також ухвалив рішення утворити єпархію Російської православної церкви в Іспанії та Португалії з центром в Мадриді.

Рішення утворити екзархат у Південно-Східній Азії з центром у Сінгапурі на Синоді пояснили "значними успіхами місії Російської Православної Церкви в країнах Південно-Східної Азії, що виявляються у збільшенні кількості храмів і громад, появі духівництва серед місцевого населення, збільшення інтересу до російського Православ'я, а також у зв'язку зі збільшенням російськомовного населення".

Нагадаємо, 15 грудня була створена Православна церква в Україні, яка об'єднала УПЦ Київського Патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем був обраний єпископ Епіфаній, який отримав титул митрополита Київського і всієї України. Раніше такий титул був у Онуфрія. Епіфаній отримає томос про автокефалію напередодні Різдва - 6 січня 2019 року в Константинополі.

УПЦ МП відмовилася визнати створення Православної церкви України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram