ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі зараз воюють 11 тисяч росіян, - командувач ООС

Йдеться не про "ополчення" угруповань "ДНР" і "ЛНР", а про "регулярні підрозділи".

На Донбасі зараз воюють 11 тисяч росіян, - командувач ООС
Сергей Наев

На окупованій частині Донбасу у складі гібридних російських регулярних військових формувань зараз перебувають 11 тисяч росіян, заявив 27 грудня командувач операцією Об'єднаних сил на сході України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Нам відомо про наявність на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей російських регулярних військових формувань першого і другого армійських корпусів загальною чисельністю близько 32 тисяч осіб, 11 тисяч з яких - росіяни. Керівні посади цих формувань обіймають кадрові офіцери і генерали Збройних сил Росії", - заявив він в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Водночас Наєв наголосив, що мова йде не про "ополчення" угруповань "ДНР" і "ЛНР", а про "регулярні підрозділи, які своєю системою управління підпорядковуються штабу восьмої загальновійськової армії, що дислокується в місті Новочеркаську" в Росії.

Нагадаємо, за словами Наєва, з початку ООС проросійські бойовики на Донбасі втратили близько 450 осіб, ще близько 850 бойовиків отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram