ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

До медреформи приєднується ще 110 приватних клінік

До реформи приєдналися вже 95% комунальних медустанов.

До медреформи приєднується ще 110 приватних клінік
Олег Петренко
Фото: Макс Левін

Національна служба здоров'я України отримала ще 1207 заявок від медичних установ, які хочуть приєднатися до медреформи. Про це сьогодні під час зустрічі з журналістами заявив голова Служби Олег Петренко.

З цих заявок 994 - від комунальних установ охорони здоров'я, 110 - від приватних клінік, 103 - від лікарів-підприємців, оформлених як ФОП. Сім заявок Служба відхилила, з іншими 1200 установами договори підпишуть на початку року.

LB.ua вдалося отримати список приватних клінік, які приєднуються до реформи. У Києві їх 16 - це клініки "Адоніс", "Кіндерленд", медичний центр "Клініка Нова", медичний центр "Біо Плюс", ПП "Інститут нових медичних технологій", ТОВ "ЛТС", ТОВ "Міжнародний центр гомеопатії", ПП "Тесла", медичний центр "Наша сім'я", ТОВ "Євромедконсалт Україна", ТОВ "Центр здорового життя", ТОВ "Одонтомед", медичний центр "Закревського, 47", ПП "МедіАн", медична студія "Dr. Liyka" і Товариство з обмеженою відповідальністю "Українська залізниця".

"Для приватних установ було дуже важливо побачити, що гроші (за підписані декларації, - LB.ua) надходять, і що це відбувається вчасно. Тепер вони знають, що все гаразд, і готові приєднуватися до реформи", - пояснив збільшення потоку приватників Олег Петренко.

Нагадаємо, раніше до реформи приєдналася клініка "Борис", "Ілайа Фемелі" і ще 6 приватних клінік

Для пацієнта те, що клініка бере участь у реформі, означає, що він може підписати декларацію з сімейним лікарем, педіатром або терапевтом у цій клініці й отримувати його послуги безкоштовно. Також він може безкоштовно здати в ній базові аналізи за скеруванням свого лікаря, а в разі необхідності - отримати скерування до вузького спеціаліста, з яким можна звернутися в поліклініку за місцем прописки (реформа спеціалізованої допомоги почнеться тільки в 2020 році).

Олег Петренко також повідомив LB.ua, що міста Одеса і Запоріжжя встигають приєднатися до реформи до кінця цього року (у другу хвилю реформи вони зробити це не встигли). Загалом до реформи приєдналися вже 95% комунальних медустанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram