ГоловнаСуспільствоЖиття

Аеропорт Миколаєва прийняв перший регулярний авіарейс з Києва

У середу також відбудеться і перший міжнародний рейс - чартерний переліт у Шарм-ель-Шейх.

Аеропорт Миколаєва прийняв перший регулярний авіарейс з Києва
Аэропорт в Николаеве
Фото: НикВести

Міжнародний аеропорт "Миколаїв" прийняв перший рейс з Києва авіакомпанії Dream Wind, яка буде виконувати перельоти на цьому маршруті на регулярній основі.

Boeing 737-300 приземлився о 10:06, повідомляє "Центр транспортних стратегій".

Як повідомляли, квитки на рейс Київ-Миколаїв-Київ почали продавати з 30-відсотковою знижкою - за 1680 гривень замість 2400. Однак скористатися системою бронювання і купити квиток на сайті Миколаївського аеропорту не вдавалося через недоробки сайту. Разом з тим, процес бронювання можна здійснити по телефону, а оплатити квиток - у касі безпосередньо перед вильотом.

Відзначають, що 26 грудня зворотний рейс з Миколаєва до Києва (Жуляни) не відбудеться. Найближчий переліт до столиці заплановано на 29 грудня. Того ж дня відбудеться і рейс Київ-Миколаїв.

У середу також відбудеться і перший міжнародний рейс з аеропорту Миколаїв - чартерний переліт у Шарм-ель-Шейх виконає інша українська авіакомпанія - SkyUp. Відомо, що на 25 грудня на рейс до Єгипту вже було продано всі місця.

"Рейси на Шарм-ель-Шейх будуть регулярними. Наступний, після завтрашнього, відбудеться 2 січня 2019 року", - повідомив у вівторок директор миколаївського аеропорту Федір Барна.

Нагадаємо, 19 листопада з аеропорту "Миколаїв" уперше після багаторічної перерви вилетів літак. Тестовий політ було виконано успішно.

Останній регулярний рейс у Миколаїв відбувся навесні 2013 року. У 2016 році аеропорт було відключено від енергопостачання за борги. У 2017 році в аеропорту відремонтували злітно-посадкову смугу, оновили світлосигнальне обладнання та провели капітальний ремонт будівлі аеровокзалу.

Перший рейс з Миколаєва до Києва, призначений на 22 грудня 2018 року, скасували через низький відсоток продажу квитків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram