ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА надала рекомендації водіям і пішоходам у зв'язку з ожеледицею і снігопадом

Столична влада попереджає про потенційну негоду.

КМДА надала рекомендації водіям і пішоходам у зв'язку з ожеледицею і снігопадом
Метеорологи прогнозируют сильный снегопад
Фото: Suchat Pederson

У зв'язку з погіршенням погодних умов у Києві 25 грудня жителів просять не залишати автомобілі уздовж вулиць і доріг, які оперативно очищають від снігу.

Про це повідомляють на сайті Київської міськдержадміністрації.

"У зв'язку з прогнозованим різким зниженням температури повітря та ожеледицею, а також снігопадом і хуртовиною закликаємо киян за змогою утриматися від поїздок на власних авто, щоб не заважати роботі снігоприбиральної техніки і не влаштовувати заторів на автодорогах столиці. Також просимо не паркувати автомобілі на узбіччях доріг і в непередбачених для цього місцях. Авто, що заважають проходженню снігоприбиральної техніки, будуть евакуйовані", - йдеться в повідомленні.

Пішоходів також просять бути максимально обережними, пересуваючись по місту.

Водіям, зокрема, в КМДА радять дотримуватися швидкісного режиму та дистанції, відмовитися від ризикованих маневрів; біля пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму; вмикати габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі; в умовах погіршення погодних умов з інтенсивним випаданням снігу і ожеледицею не використовуйте автотранспорт з літніми шинами.

Пішоходам столична влада рекомендує: "Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте і трохи зігніть у колінах, ступайте на всю підошву, не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, а й тяжчих травм, особливо переломів і струсів мозку. Розмахуйте руками в такт ходьби - так краще утримати рівновагу; при порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледь спробуйте швидко присісти - це найбільш реальний шанс утриматися на ногах; якщо падіння не уникнути - напружте м'язи, згрупуйтеся, а торкнувшись землі, спробуйте перекотитися - удар, спрямований на вас, зменшить силу, пильнуйте і на тротуарі - автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати; перебігаючи дорогу перед автомобілем, врахуйте, що гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується в 4-5 разів; обходьте металеві покришки люків - як правило, вони покриті льодом".

Нагадаємо, раніше негода знеструмила 170 населених пунктів у різних областях України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram