ГоловнаСуспільствоЖиття

На західному кордоні України тривають довгі черги на в'їзд (оновлено)

На пункті пропуску "Краковець" - 800 автомобілів, чекають в середньому 16 годин.

На західному кордоні України тривають довгі черги на в'їзд (оновлено)
На выезд из Украины очередей - нет
Фото: EPA/UPG

На західному кордоні на в'їзд в Україну 23 грудня тривають автомобільні черги. Про це повідомили в Держприкордонслужбі України.

Зараз на кордоні з Польщею на в'їзд в Україну в пункті пропуску "Ягодин" перебувають 700 легкових і 400 вантажних авто; на ПП "Краковець" - 800 легкових, 330 вантажних, 27 автобусів, "Устилуг" - 150 легкових автомобілів; "Угринів" - 200 легкових авто; "Рава-Руська" -150 легкових і 160 вантажних автомобілів; "Грушів" - 200 легкових; "Шегині" - 230 легкових, 150 вантажних, 15 автобусів, "Смільниця" - 220 легкових авто.

На кордоні з Угорщиною в пункті пропуску "Тиса" - 150 легкових; "Вилок" - 50 легкових.

На кордоні зі Словаччиною в ПП "Ужгород" - 100 легкових авто, на кордоні з Румунією в ПП "Порубне" - 95 вантажівок.

"Черги пов'язані з тим, що багато подорожуючих планують потрапити в переддень Різдва (25 грудня) до рідних, а ті, хто був за кордоном на заробітках чи навчанні, повертаються на свята додому", - зазначили у відомстві.

У Держприкордонслужбі також повідомили, що на виїзд з України черг - немає.

Оновлення 17:20. У польській прикордонній службі уточнили, що ті, хто пересуваються легковими автомобілями через перехід Корчова - Краковець повинні чекати в середньому 16 годин, КПП Медика - Шегині - 8 годин, пише Польське радіо.

"На чотирьох прикордонних переходах з Україною Підкарпатського воєводства посилюється передріздвяний рух. Протягом минулої ночі прикордонники обслужили 54 тисячі мандрівників", - сказала прес-секретар Бещадського відділення Прикордонної служби Польщі Ельжбета Пікор.

У неділю кількість автомобілів в черзі зменшилася, однак на перетин кордону вантажівки очікують від 27 до 38 годин.

На прикордонних переходах Люблінського воєводства подібна ситуація. На пункті пропуску Гребенне - Рава-Руська вантажівки на в'їзд в Україну чекають понад 20 годин, в черзі всього 200 автомобілів.

Аналогічна ситуація спостерігається на КПП Долгобичів-Угринів. Водії там чекають по 8 годин. Дещо краща ситуація на переході Зосин-Устилуг, де обслуговування необхідно чекати приблизно 3 години.

Тим часом користувачі соцмереж публікують фото довгих черг і на піших переходах. Зокрема, на пункті пропуску "Шегині" люди стояли в черзі понад 20 годин.

Фото: Vitaliy SagaydakFacebook

Довгі черги на в'їзд в Україну на західному кордоні традиційно утворюються перед Різдвом і Великоднем за григоріанським календарем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram