ГоловнаСуспільствоПодії

50-річний потерпілий на ярмарку у Львові отримав 50% опіків тіла

Також у реанімації - 23-річна дівчина.

50-річний потерпілий на ярмарку у Львові отримав 50% опіків тіла
Фото: Александр Рудоманов

Двоє постраждалих від вибуху газу на різдвяному ярмарку у Львові перебувають в опіковому відділенні. Ще двоє - в реанімації. Один з них - отримав 50% опіків тіла. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив мер Львова Андрій Садовий.

"Двоє людей - хлопець і дівчина 22-23 років - перебувають в опіковому відділенні. Ще двоє людей - чоловік 50 років і жінка 23 років перебувають в реанімації. Стан дівчини тяжкий, є опіки обличчя, дихальних шляхів. Стан чоловіка дуже важкий. На поверхні тіла 50% опіків", - написав Садовий.

За інформацією начальника управління охорони здоров'я Львівської міськради Володимира Зуба, пацієнтку з реанімації протягом дня переведуть у відділення.

"Всі четверо отримують інтенсивну терапію. Всіх вчора прооперували на уражених ділянках. Стан у них стабілізовано. Дівчину протягом дня з реанімації переведуть у відділення. Старший чоловік залишається в реанімації у важкому стані, але стабільному, продовжує отримувати інтенсивну терапію", - процитувала Зуба прес-служба ЛМР.

Всі постраждалі - працівники одного закладу, де і стався вибух, повідомив мер Львова. Витрати, пов'язані з лікуванням і реабілітацією постраждалих, візьмуть на себе організатори ярмарку.

"Не буду заздалегідь призначати винних, ведеться слідство, але очевидний факт - порушення правил безпеки власником закладу. Використання газових балонів на ярмарку заборонено і орендар підписував відповідне зобов'язання. Далі - слово за слідчими органами", - додав Садовий.

Нагадаємо, 22 грудня вибухнув газовий балон у Львові на різдвяному ярмарку на пр. Свободи. Постраждали п'ятеро людей, одного з них після надання допомоги медики відпустили додому.

За фактом пожежі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. До встановлення причин пожежі різдвяний ярмарок у Львові буде закрито.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram