ГоловнаСуспільствоОсвіта

Окружний адмінсуд Києва зупинив наказ про звільнення ректора НМУ Амосової

МОЗ заявило про суддівське свавілля. 

Окружний адмінсуд Києва зупинив наказ про звільнення ректора НМУ Амосової
Катерина Амосова
Фото: hromadske.ua

Окружний адміністративний суд Києва зупинив наказ Міністерства охорони здоров'я про звільнення Катерини Амосової з посади ректора Національного медичного університету імені Богомольця та заборонив будь-кому, крім неї, обіймати цю посаду.

Про це повідомила прес-служба МОЗ.

"Рішення Окружного адміністративного суду м.Києва є прямим свідченням суддівського свавілля, адже суд фактично вирішив трудовий спір, який не в його компетенції, оскільки така справа вже розглядається Печерським районним судом м.Києва", - йдеться в повідомленні.

Суд також фактично позбавив НМУ органу управління, оскільки заборонив міністерству охорони здоров'я здійснювати управлінські функції.

"Суд вирішив за власника, хто може очолювати університет, і фактично передав управління фінансами Катерині Амосовій. Це може призвести до порушення прав студентів і працівників, а також до неефективного використання державних коштів, оскільки велика частина фінансування складається з коштів державного бюджету", - заявило МОЗ.

Міністерство заявило про намір оскаржити рішення суду і звернутися в Національну поліцію зі скаргою на суддю.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я вже майже рік намагається прибрати Амосову.

У лютому Міністерство охорони здоров'я відсторонило Амосову від роботи ректора НМУ ім. Богомольця і директора центру тестування МОЗ Ірину Булах за зрив інтегрованого іспиту "КРОК 1. Стоматологія". Після цього Амосову двічі звільнили, але щоразу їй вдається відновитися через суд.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram